Advanced Product Pricing

  • Pas je prijzen aan voor een specifieke klant, klantgroep of land
  • Maak je staffels ook mogelijk met verschillende producten, types of varianten
  • Geef jezelf onbeperkte vrijheid in het kiezen van je prijzen

“Gepersonaliseerde prijskaartjes voor klanten en klantgroepen”

Waarom Advanced Product Pricing? (APP)

Heb je veel vaste klanten? Of verkoop je ook aan groothandels? Of is er een vereniging die tegen inkoopprijs mag inkopen? Met Advances Product Pricing is het allemaal mogelijk. Deel je klanten in per groep of neem een specifieke klant waarbij je andere prijzen insteld. Zodra ze inloggen met hun bestaande account zullen de prijzen in Lightspeed zich aanpassen naar de aangegeven prijzen. Altijd al op zoek geweest naar een uitbreiding op staffelkortingen? Wij bieden deze functie nu ook aan met verschillende producten, verschillende varianten en zelf over meerdere types. Adnvances Products Pricing biedt nét dat beetje extra om je klant bijzonder te laten voelen en tevreden te laten afrekenen.

Hoe werkt het?

Om de meest voorkomende gevallen te ondersteunen, zijn er in APP meerdere mogelijkheden om de prijzen in te stellen:

Standaard prijslijst
Dit zijn de prijzen voor klanten, waarvoor geen afwijkende prijs is ingesteld.

LET OP: Deze prijzen overschrijven de prijzen die je in Lightspeed E-commerce hebt ingevuld. Deze functie is hier beschikbaar, zodat je vanuit APP alle prijzen kan instellen die je maar kan wensen.

Prijs per groep
Hier kan je de prijzen instellen op basis van klantgroep. Hiervoor worden de klantgroepen uit Lightspeed E-commerce gebruikt.
Mocht je een klantgroep nog niet in de lijst zien staan op deze pagina, klik dan even op ‘Groepen verversen’, dan halen wij meteen de meeste recente informatie op.

Prijs per klant
Als een enkele klant afwijkende prijzen heeft, kan je gebruik maken van ‘Prijs per klant’. Op deze pagina zie je een lijst van alle klanten die zich geregistreerd hebben op jouw webshop, en kan je voor elk account afzonderlijk aparte prijzen instellen.

Prijs per land
In het geval dat je prijs per land verschilt, kan je gebruik maken van ‘Prijs per land’. Om misbruik hiervan te voorkomen, checken we op een aantal dingen:

  • Het land van verzending dat in de checkout wordt ingevuld;
  • Als het land van verzending nog niet is ingevuld, dan kijken we naar het land van verzending dat bij de ingelogde gebruiker staat ingesteld;
  • Is een gebruiker nog niet ingelogd, dan kijken we naar de herkomst van het IP-adres;

Het is hierdoor dus mogelijk, dat iemand tijdens het shoppen andere prijzen ziet, dan tijdens het afrekenen, omdat in de checkout het land, waar naartoe verzonden wordt, afwijkt.

Klanten met meerdere prijslijsten
Mocht een klant onder meerdere prijslijsten vallen, dan geldt de meest specifieke. Daarom kijken we in onderstaande volgorde door de prijslijsten en als er een match wordt gevonden, kijken we niet verder:

Prijs per klant;
Prijs per groep;
Prijs per land;
Standaard prijslijst;

Voorbeeld: Als een klant zowel in ‘Prijs per groep’ als ‘Prijs per land’ valt, dan zal de prijzenlijst uit ‘Prijs per groep’ gebruikt worden.

Compatibaliteit

Door de complexe code van APP, werkt dit niet goed samen met een klein aantal features van Lightspeed E-commerce, waaronder: kortingsregels, productbundels en staffelprijzen. Staffelprijzen kunnen wel gebruikt worden als je deze in APP invult.

Mocht je gebruik willen maken van ‘Prijs per land’ of staffelprijzen voor niet ingelogde gebruikers, dan is het nodig om een SSL-certificaat op je gehele site te activeren. Neem hiervoor met ons contact op, dan regelen wij dit voor je met Lightspeed.

Support

Vragen, nieuwe ideeën of feedback? Neem contact met ons op via info@dotcommerce.nl

Installeer hier de app